Ajax-Sarkkiranta ja Limingan Pallokarhut yhteisvoimin HJK Cupissa

11.9.2018

Pelaajat kuvassa vasemmalta oikealle: Hannes Haukipuro, Niko Haapalainen, Kasperi Koskinen, Viljami Perälä, Veikko Piisilä, Vili-Veikka Ruonakoski, Juho Anttila, Väiski Kyrö, Theo Kärsämä, Tatu Tossavainen, Aapo Takalo, Joel Lotvonen.
Joukkueen valmennus ja johto: Antti Kiviniemi (päävalmentaja), Thomas Kärsämä (valmentaja) ja Jonne Piisilä (joukkueenjohtaja)
Pelaajat kuvassa vasemmalta oikealle: Hannes Haukipuro, Niko Haapalainen, Kasperi Koskinen, Viljami Perälä, Veikko Piisilä, Vili-Veikka Ruonakoski, Juho Anttila, Väiski Kyrö, Theo Kärsämä, Tatu Tossavainen, Aapo Takalo, Joel Lotvonen. Joukkueen valmennus ja johto: Antti Kiviniemi (päävalmentaja), Thomas Kärsämä (valmentaja) ja Jonne Piisilä (joukkueenjohtaja)
Valmistautuminen FC Honka peliin. Pelipalaveri Telia 5G Areenalla, HJK:n vaihtoaitiossa.
Valmistautuminen FC Honka peliin. Pelipalaveri Telia 5G Areenalla, HJK:n vaihtoaitiossa.

P07 ikäluokka yhdisti voimansa projektiin nimeltä HJK Cup. Lue kattavasta turnausraportista mm kuinka yhteistyö toteutettiin.

Ajax-Pallokarhut P-07 yhteisjoukkue osallistui kovatasoiseen HJK-cupiin

 

Ajax-Sarkkiranta ja Limingan Pallokarhut yhdistivät voimansa tähtäimenään osallistuminen HJK-cupin P-07 kilpasarjaan. Valmistautuminen turnaukseen aloitettiin heinäkuussa Ajaxin ja Pallokarhujen yhteisharjoituksin sekä harjoitusotteluin Ajax P-06:a vastaan, mikä tarjosi sopivasti kovenevan haasteen turnauksen lähestyessä. Kiitos P06-joukkueelle luontevasti sujuneesta seuran ikäluokkien välisestä yhteistyöstä!

 

Pitkän junamatkan ja hyvin nukutun yön jälkeen oli lauantaiaamuna alkulohkon ensimmäisessä ottelussa vastassa itse järjestävän seuran eli HJK:n ykkösjoukkue. Ennakkoluulottomasti otteluun lähtenyt Ajax-Pallokarhut YJ huomasi jo pelin alkuhetkillä vastustajan, ikäluokkaansa nähden ennennäkemättömön taitotason, mikä siivitti kotijoukkueen selvään 8-0 voittoon. Ajax-Pallokarhut YJ saivat toki muutamia vastahyökkäyksiä sekä lyhyen hallintajakson toisen puoliajan alkuun mutta maalihanat jäivät vielä aukaisematta. Joukkueen ei kuitenkaan ollut syytä huolestua tuloksesta, sillä vastassa oli ollut joukkue, joka oli kärsinyt kauden aikana kotimaassaan vain yhden tappion (toinen tuli juurikin tässä HJK-cupissa VJS:lle) pelatessaan myös P-06-joukkueita vastaan. Toisekseen joukkueen vyöltä löytyvät myös suurseurojen, kuten Sporting Lissabonin ja Borussia Dortmundin päänahat.

 

Toisessa alkulohkon ottelussa vastaan asettui VPS, joka ensimmäisessä ottelussaan ollut JK Tallinn Kalevia parempi numeroin 7-0. Hyvällä latauksella pelin aloittanut Ajax-Pallokarhut YJ ei VPS:n alun kovasta painostuksesta hätkähtänyt, vaan siirtyi 1-0 johtoon puolustaja Juho Anttilan viimeistelyllä pitkän kuljetuksen päätteeksi. Toisella puoliajalla peli jatkui tasaisena. Pian kuitenkin Aapo Takalon murtautuminen ja laadukas matala keskitys laidalta maalialueelle avasi kapteeni Joel Lotvoselle mahdollisuuden viimeistelyyn. Pallo tarkasti maaliin ja 2-0. Maalin jälkeen VPS sai painostusvaiheen päälle, mikä johti kavennukseen. Loppuminuuteilla Ajax-Pallokarhut YJ:lle avautui parikin maalipaikkaa naulata peli mutta laukaukset kilpistyivät hyvin pelanneeseen VPS-maalivahtiin sekä eteen ehtineisiin puolustajiin. VPS ei kuitenkaan kavennuksen jälkeen saanut luotua vaarallisia tilanteita toiseen päähän ja tuloksena tärkeä voitto Ajax-Pallokarhut YJ:lle.

 

Alkulohkon viimeisessä ottelussa JK Tallinn Kalevia vastaan oli siten mahdollisuus lunastaa jatkopaikka puolivälieriin. Odotukset olivat korkealla vaatimattomasti pelannutta eestiläisjoukkuetta vastaan. Ottelu alkoi Ajax-Pallokarhut YJ:n painostuksella, vastustajan myös päästessä taitavilla pelaajillaan maalipaikoille. Muutaman avopaikan jälkeen helpottavan johtomaalin ensimmäisen jakson lopulla iski liukas hyökkääjä Theo Kärsämä. Lukemia kaunistelivat toisella jaksolla pirteästi pelannut Viljami Perälä, Theo Kärsämä toistamiseen sekä Aapo Takalo rangaistuspotkusta, kun puolustaja Juho Anttila kaadettiin pitkän nousun päätteeksi sääntöjenvastaisesti. HJK:n voittaessa VPS:n jatkopaikka oli sinetöity.

 

Sunnuntaiaamun puolivälieräottelu oli myöhemmin aina finaaliin saakka selviytyenyttä FC Honkaa vastaan tämä ottelu tuli live stream lähetyksenä ja löytyy selostettuna youtubesta, peli alkaa kohdasta 10:55 tässä linkki. Ottelu alkoi hyvin tasaisesti lievällä Hongan hallinnalla, Ajax-Pallokarhut YJ:n päästessä nopeiden tilanteenvaihtojen kautta vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Honka siirtyi kuitenkin jakson lopulla 1-0 johtoon kaukolaukaukselle varmasti torjuneen Vili-Veikka Ruonakosken yli. Hongan 2-0 johtomaali jakson viimeisillä sekunneilla vaikeutti joukkueemme tilannetta entisestään. Toisella jaksolla Ajax-Pallokarhut YJ ei kyennyt kuin ajoittain uhkaamaan Hongan johtoasemaa, vastustajan sinetöidessä pelin vielä kahdella lisämaalilla.

 

Näin ollen Ajax-Pallokarhut YJ päätyi pelaamaan sijoista 5-8. Ensimmäiseksi vastustajaksin asettui laadukkaasta juniorityöstään tunnettu Ilves. Pettymyksen paistaessa molempien joukkueen otteista, Ilves kykeni kuitenkin nollaamaan Ajax-Pallokarhujen maalinteon ja iskemään varmaan 4-0 voittoon. Ilveksen, kuten muidenkin ennakkoon vahvempien joukkueiden, prässi oli myrkkyä Ajax-Pallokarhujen avauksille. Huomattavaa oli myös ylivoimatilanteiden luominen 1v1-ohitusten kautta, josta ei toisaalta esim. sarjan finaaliottelussa päässyt katsojana nauttimaan pelin ollessa tarkkaa ja taktista syöttöpeliä. Ottelu sijoista 7-8 käytiin Ajax-Pallokarhut YJ:n ja Pietarin Zenitin välillä. Zenit edeltävä selvä 3-0 tappio HJK:lle antoi joukkueellemme vielä uskoa mahdollisuuksiin avata maali- ja voittotili toisena turnauspäivänä. Toisin kuitenkin kävi ja Zenit eteni voittoon jaksojen alun nopeiden maalien avulla. Täysin vaarattomiksi eivät Ajax-Pallokarhut YJ:n pelaajat jääneet mutta viimeistely jäi puuttumaan senttien ja sekunninkymmenysten ratkaistessa tilanteet vastustajan hyväksi. Mm. keskikentällä loistavasti uurastaneen Niko Haapalaisen vapaapotku suuntautui maalivahdin torjunnan ja poikkipuun kautta yli maalin.

Ajax-Pallokarhut YJ:n lopullinen sijoitus oli siten 8. Joukkue oli varsin tyytyväinen tämän vielä lyhyen yhteistyön tuottamiin tuloksiin ja antoi tärkeää kokemusta Suomen ja samalla myös Euroopan huipputasosta P-07 ikäluokassa. Matkaan sisältyi paljon myös yhdessäoloa ja yhteisiä kokemuksia, joista varsin nopeasti ryhmäytynyt joukkue pääsi nauttimaan ja jotka pelaavat muistavat vielä pitkään – myös harjoittelun tarpeellisuuden kannalta.

Joel Lotvonen © ”Kova turnaus, pari huonoa peliä (HJK, FC Honka). Vastustajat kovempia kuin odotin, todella taitavia ja nopeita. Ajax-Pallokarhut YJ hyvä joukkue, hyvä joukkuehenki. Tarvitaan lisää tilannekovuutta ja nopeampaa syöttöpeliä”

Viljami Perälä ja Theo Kärsämä (hyökkääjät) ”Kovia joukkueita. Vaikeaa päästä hyville paikoille. Aikaa ja tilaa todella vähän. Pakko katella ympärille koko ajan ja löytää viekkautta suorituksiin. 1v1 ohittamista pitää harjoitella paljon enemmän ja nopeutta pitää saada lisää.”

Vili-Veikka Ruonakoski (MV): ”Vastustajan laukaukset kovia ja melkein aina maalia kohti, usein tarkkojakin. Avauksissa prässi oli nopea ja teki mieli avata pitkällä. Kun syötöt oli kovia ja tarkkoja, prässi saatiin ohitettuakin. Tarvitaan lisää syöttöharjoitteluakin. Aion harjoitella syöttöä palautusverkon avulla kotona, samalla 1. kosketusta. Huippureissu ja hieno joukkue oli meillä.”

HJK Cup 2018 (tulokset)

Antti Kiviniemi, vastuuvalmentaja, Ajax-Sarkkiranta P-07