Barents Winter Gamesseistä hopeaa kaulaan

21.3.2018

Hopeaa voittanut Suomen joukkue.
Hopeaa voittanut Suomen joukkue.
Juhlava hetki. Maajoukkuepaita päällä ja valmiina taistoon.
Juhlava hetki. Maajoukkuepaita päällä ja valmiina taistoon.
Ajax-viisikko "virka-asussa"...
Ajax-viisikko "virka-asussa"...
...ja "siviileissä". Hymy on herkässä ja syystäkin!
...ja "siviileissä". Hymy on herkässä ja syystäkin!

Emmi Hanhineva takoi lähes puolet joukkueen maaleista!

Ajax-viisikko edusti Suomea Barents Winter Gamesin futsal-joukkueessa varsin menestyksekkäästi. Kotiinpaluu tapahtui hopeamitalit kaulassa kun Venäjä kaatui peräti 8-1 ja Ruotsikin 2-1. Norja voitti turnauksen voittaen kaikki ottelunsa (Suomen 1-5).

Ajax-pelaajista Emmi Hanhineva ja Annika Kyröläinen pääsivät turnauksessa myös maalien makuun. Annika onnistui kertaalleen ja Emmi puolestaan jopa viidesti! Emmi kuritti Venäjää neljästi ja Norjaa kertaalleen hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Enni Manninen vartioi Suomen maalia menestyksekkäästi osan Venäjä ja Ruotsi otteluista. Nea Törmänen pelasi myöskin vahvasti varsinkin kovaa Norjan joukkuetta vastaan. Riina Pesälä esiintyi niinikään pirteästi, vaikka peliaika jäikin hieman vähäisemmäksi.

Pelaajista Annika, Emmi ja Riina ynnäilivät tuntojaan seuraavasti:

Millainen maku reissusta jäi?

Annika: "Tosi mukava reissu. Joukkue oli niinikään tosi mukava ja meillä oli heti alusta alkaen tosi hyvä joukkuehenki!"

Emmi: "Tosi hieno kokemus, kun en ennen ole ollut vastaavissa mukana. Kun tuli vielä onnistumisia, niin fiilikset ovat sitäkin kautta tietysti hyvät."

Riina: "Kokonaisuutena ok fiilikset ja hieno kokemus. Peliaikaa olisi toki toivonut enemmän."

Millainen vaikutelma vastustajista jäi?

Annika: "Norja oli kyllä tosi kova. Osasivat pyörittää peliä todella hyvin."

Riina: "Yllättävän kovia joukkueita. Norjasta näki, että siellä futsalin on panostettu. Heidän pelaajansa olivat tosi taitavia. Venäjä oli myös mielenkiintoinen, vaikka hävisikin pelinsä. He hyökkäsivät aivan hullun rohkeasti ja heillä oli myös taitavia pelaajia."

Mistä kumpusi noin mahtava maalivire (Kysymys Emmille)?

Emmi: Varsinkin Venäjää vastaan pääsin tosi hyvin paikoille. Norjaa vastaan oli hienoa onnistua, koska se oli niin kova joukkue. (Maalivireelle on taustaa, sillä Emmi kihautti pallon verkkoon kotimaan sarjassa peräti 23 kertaa! Toim,huom)

Millaista ajanviettoa löytyi pelien ulkopuolelle?

Kaikki: "Vapaata yhdessäoloa. Oltiin paljon yhdessä joukkueen kanssa ja käytiin katsomassa muiden pelejä. HIeman käytiin myös kaupungilla shoppailemassa. Mukavaa oli!"

Ajax-Sarkkiranta ry onnittelee pelaajia kovasta suorituksesta ja toivottaa paljon tsemppiä tuleviin koitoksiin! Hienoa!