Taito tarttuu seminaari keräsi urheiluväkeä runsaasti aiheen äärelle

23.2.2018

KIHUn johtaja Sami Kalaja (vas.) keräsi luennolleen liikunnan ammattilaisia ja muita aiheesta kiinnostuneita sankoin joukoin. Tapahtumaa organisoinut Pekka Haaranen (oik.) myhäili syystäkin tyytyväisenä.
KIHUn johtaja Sami Kalaja (vas.) keräsi luennolleen liikunnan ammattilaisia ja muita aiheesta kiinnostuneita sankoin joukoin. Tapahtumaa organisoinut Pekka Haaranen (oik.) myhäili syystäkin tyytyväisenä.

Tilaisuus antoi loistavia eväitä jalkautettavaksi tuleviin valmentajakerhoihin!

Perjantai iltapäiväksi ja alkuillaksi OSAO:n Kaukovainion tiloihin kerääntyi lähes 120 osallistujaa Taito tarttuu seminaariin. Ajax-Sarkkiranta oli luonnollisesti mukana keräämässä informaatiota aiheen tiimoilta. Informaatiota myös saatiin. Siitä piti huolen loistava luennoitsija Sami Kalaja. Sami toimii KIHU:n (Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus) johtajana. Taitoasiantuntija avasikin loistavin esimerkin kuulijoille mm havaintojen tekoon ja sen kehittämiseen liittyviä asioita.

Paketti koostui kahdesta luennosta ja kattavasta malliharjoituksesta. Luennolla käsiteltiin mm vahvoihin tutkimuksellisiin näyttöihin perustuvia esimerkkejä monipuolisen harjoittelun merkityksestä (huom: monipuolisuus ja monilajisuus eivät ole sama asia). Lisäksi luennoilla saatiin aikaiseksi erinomaisen vuorovaikutteinen ilmapiiri, josta omalta osaltaan pitivät huolen paikalla olleet useiden eri lajien valmentajat ja liikunnan ammattilaiset. 

Malliharjoituksessa demottiin toistakymmentä erilaista taitoharjoitetta, joilla voidaan harjoittaa mm havainnointia. Harjoitteet sopivat hyvin vaikkapa varsinaisten treenien alkuun tai "välipalaksi" muun treenin lomaan. Paikalla Ajaxista ollut toiminnanjohtaja Arttu Kauppinen olikin paketista ja ennenkaikkea malliharjoituksista todella innoissaan "Aivan loistava setti! Saatiin seurallemme todella hyvää materiaalia taidon opettamisen tueksi sekä jalkapallossakin niin tärkeän havainnoinnin harjoittamiseksi. Paketti tullaan jalkauttamaan koutseillemme tulevien valmentajakerhojen kautta. Tämä on aiheena sellainen josta löytyy varmasti uutta ja hyödyllistä informaatiota valmentajalle, kuin valmentajalle ikään ja kokemukseen katsomatta! "

Ajax-Sarkkiranta kiittää erityisesti Sami Kalajaa, järjestelyissä vahvasti mukana olleita Tervarit junioreita sekä promoottori Pekka Haarasta loistavasta paketista. Tiskiin oli lyöty sellainen kattaus, että siitä ei perjantain pidot enää parane!