Riga Cup takana, mitä jäi käteen?

26.1.2018

Samuli Tervo (vas.), Matias Sorvisto (kesk.) ja Emil Vaivio (oik.) vetivät turnauksen ammattimaisesti nippuun ja kiirehtivät sen jälkeen joukkueen mukaan treeneihin.
Samuli Tervo (vas.), Matias Sorvisto (kesk.) ja Emil Vaivio (oik.) vetivät turnauksen ammattimaisesti nippuun ja kiirehtivät sen jälkeen joukkueen mukaan treeneihin.

Kaikin puolin antoisa turnaus antoi monenlaista informaatiota.

Ajax-Sarkkirannan P04 joukkue palasi alkuviikosta kotiin Riga Cupista. Antoisa turnaus oli niin pelillisesti kuin elämyksellisestikin hieno kokonaisuus. Ajaxin mediatiimin piinapenkkiin istahtivat pelaajista Samuli Tervo, Matias Sorvisto ja Emil Vaivio sekä vastuuvalmentaja Mikko Väänänen.

Mitä turnuksesta jäi käteen?

Samuli: "Tosi hyvä reissu, saatiin paljon kovia pelejä."

Millaisia vastustajia kohtasitte?

Matias: "Lohko oli tosi kova ja jatkopeleissäkin saatiin vastaan kovia joukkueita. Varsinkin Zenit ja Birmingham olivat pelaajistoltaan isoja, nopeita ja tosi taitavia."

Mihin pitää jatkossa keskittyä, jotta Zenit voidaan haastaa entistä kovemmin?

Emil: "Fysiikkaan ja tekniikkaa. Tuntui, että Zenitin pelaajat eivät syöttäneet milloinkaan harhaan, vaan syötöt löysivät aina oman pelaajan."

Löytyykö Suomesta vastaavia haasteita?

Samuli: "Ainakaan tähän asti emme ole kohdanneet kotisuomessa yhtä nopeita ja fyysisiä vastustajia."

Mitä muuta ehditte touhuamaan pelien lisäksi ja millainen paikka Riika oli?

Matias: "Meillä oli aika paljon vapaa aikaa, jolloin mentiin toiselle hallille ruokailemaan ja katsomaan pelejä. Viimeisenä päivänä käytiin sitten enemmän tutustumassa kaupunkiin. Lentokentän ympäristöstä sai aika ruman ja karun vaikutelman. Paikka oli täynnä homeisen näköisiä puutaloja. Toisaalta turnauspaikka ja sen ympäristö oli tosi hienoa aluetta."

Manchester City voitti turnauksen. Näitte muutamia heidän pelejään. Pärjäisittekö mukana Cityn rosterissa?

Emil: "ManCity oli tosi tekninen joukkue. Vielä siihen on matkaa, että mahtuisin heidän kokoonpanoonsa, mutta hyvällä treenaamisella kaikki on mahdollista."

Päästetään pojat arkeen takaisin kiinni ja mukaan käynnissä oleviin joukkuetreeneihin. Mikko Väänänen, saitteko reissulta sen mitä halusitte?

Mikko: "Ehdottomasti. Kaikki pelimme olivat ulkomaalaisia joukkueita vastaan. Jokainen peli oli tasokas. Yksi vastustaja oli ns "liian hyvä" meille, mutta oli hyvä nähdä missä kärki menee. Muut pelit olivat kaikki ihan voitettavissa."

Millä konsteilla tämä joukkue tai esim Oulun alueen joukkue voi jatkossa haastaa turnauksen kärkiporukat entistä vahvemmin?

Mikko: "Kovaa työtähän se vaatii niin pelaajilta kuin valmennukseltakin. Tuntimäärät omatoimiseen harjoitteluun pitää olla ihan eritasolla nykyiseen verrattuna."

Millaisia pelillisiä tai valmennuksellisia asioita turnauksessa mukana olleista joukkueista jäi mieleen?

Mikko: "Zenitin pelaajat olivat fyysisesti jo miehen mitoissa. Tämä näkyi esim juoksutekniikassa ja jouksuvoimassa. Lähestulkoon kaikki joukkueet olivat samassa hotellissa, joten pääsin keskustelemaan mm Manchester Cityn erään valmentajan kanssa. Heillä Pep Guardiolan suosima pallohallinnallinen pelitapa on tietyiltä osin alkanut heijastumaan myös junioriakatemiajoukkueiden toimintaan ja tämä kieltämättä näkyikin heidän pelissään. Lisäksi Birmingham City jäi mieleen perusbrittiläisestä pelityylistä poikkeavana, niinikään pelaavana porukkana. Tosin heidän joukkuepelaamisensa varsinkin puolustuksen osalta oli yllättävänkin organisoimatonta."

Millaisia "isompia" haasteita P04 joukkueen kalenterista löytyy tulevaisuuden osalta?

Mikko: "Niitähän on monenlaisia, mutta jos muutaman mainitsee, niin helmikuussa edessä on ensimmäiset huuhkajapäivät tälle ikäluokalle. Kesäkuussa puolestaan osallistumme Turun ystävyyskaupunkiturnaukseen, johon mm Zenit on tulossa. Mukava nähdä kohtaammeko siellä jälleen." Mikko päättää myhäillen ja kiiruhtaa koutsaamaan seuraavaa treeniosiota.

Riga Cup tulokset Ajax-Sarkkirannan osalta:

Zenit- Ajax-Sarkkiranta 5-1

Rigas Regionala Izlase- Ajax-Sarkkiranta 5-0

Ullern IF- Ajax-Sarkkiranta 1-3

Ajax-Sarkkiranta- Birmingham City 1-2

AFA Olaine- Ajax-Sarkkiranta 2-4

Sijoitus 11/16

Kaikki tulokset tästä linkistä

Ajax-Sarkkiranta ry onnittelee koko joukkuetta onnistuneesta turnauksesta ja toivottaa kovasti tsemppiä junioripolun jatkoon.