B-tytöt aloittivat karsinnan vahvasti

9.9.2018

Su 9.9.2018 klo 15.00 Ajax - HauPa Sarkkiranta nurmi.

B-tytöt aloittivat taistelunsa kohti ensikesän B-tytöt Ykköstä. Ensin joukkue pelaa vierasmaalisäännöin kaksiosaisen "karsinnan" HauPa:n joukkuetta vastaan. Tämän ottelusarjan voittaja menee Pohjois-Suomen edustajana varsinaiseen karsintaan Vaasan- ja Keski-Pohjanmaan piirinmestarien ohella. Näistä joukkueista kaksi parasta pääsee pelaamaan ensi keväänä B-tytöt Ykköstä.

Matka on toki vielä pitkä, mutta alku oli lupaava. Ajax pystyi rakentamaan peliään ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkuetta paremmin ja sai luotua enemmän maalintekopaikkoja. Maalinteossa tuli myös onnistumisia. Ensin Dina Kuparinen pääsi maalivahdin kanssa nokikkain ja sijoitti pallon tolppien väliin. Jakson lopulla Viivi Parkkila ajoi vahvasti sisään rankkualueelle, jonka seurauksena HauPa:n pelaaja joutui turvautumaan sääntöjenvastaiseen puolustuspelaamiseen. Pallo vietiin pilkulle ja tästä Emmi Hanhineva ei erehtynyt vaan laukoi pallon maaliin. Koppiin lähdettiin 2 - 0 lukemissa.

Toiselle jaksolle HauPa tuli vahvemmin mukaan. Vierasjoukkue onnistui kaventamaan jakson alkuminuuteilla ja sai tästä selkeästi lisää energiaa. Kotijoukkue kuitenkin kesti ja sai vielä tehtyä tärkeän lisämaalinkin. Maalin taiteili Ella Luukas. Lopputulos 3 - 1 voitto. Hyvä tulos siinäkin mielessä, että kyseistä joukkuetta emme ole vielä tällä kaudella kyenneet voittamaan aiemmin.

Tästä pikainen nollaus, jalat maahan ja keskittymään seuraavaan kohtaamiseen. Matka on vasta alussa, mutta tavoite on yhä "hengissä". Seuraava ottelu pelataan Länsituulen tekonurmella su 16.9. klo 14.00 alkaen.

Tervetuloa kannustamaan!