Naisten futsal-sarja päätökseen & joukkueella tapahtumarikas viikonloppu

25.2.2018

Naisten Futsal Kakkosen viimeiset ottelut pelattiin lauantaina ja sunnuntaina. Lisäksi joukkueen pelaajien ohjelmassa oli monta muuta tapahtumaa samaisen viikonlopun aikana.

Ajax:n B-tytöillä ja naisilla riitti ohjelmaa helmikuun viimeiselle viikonlopulle. Perjantaille oli tarjolla treenit osalle joukkuetta ja osa pelaajista mittaili tällä aikaa taitojaan Futsalin Barents- leirillä Oulun Urheilutalolla. Lauantaina B-tytöillä oli Futsal- peli FC Kemiä vastaan. Samaan aikaan osa -03 syntyneistä pelaajista oli Kajaanissa Helmarit- tapahtumassa. Sunnuntaille oli vielä ohjelmassa Naisten futsal- ottelu JS Herculesta vastaan ja sattumalta samaan aikaan B-tytöt mittelivät Arina Areenalla harkkapelissä HauPa/N2 joukkueen kanssa.

Vaikka sairastuvallakin on edelleen pelaajia, niin oli mukava huomata että menijöitä riitti silti jokaiseen tapahtumaan.

 

Futsal Naiset Kakkonen

 

La 24.2. klo 17.30  Ajax/2 (B-tytöt) - FC Kemi Zemppiareena. 

Sarjan päätösottelussaan B-tytöt ottivat komeasti pisteet kotiin 13 - 1 lukemin. Ajax oli liikkeellä varsin hyökkäävällä taktiikalla. Pallo liikkui hyvin ja maalintekokin onnistui. Vähintäin hattutempun arvoisesti maalailivat Elli Jaatinen, Venla Tuikkala ja Emmi Hanhineva.

Täytyy vielä mainita, että Emmi vei koko sarjan maalikuningattaren tittelin 23:lla osumallaan. Venla taas tehtaili Emmille näitä paikkoja, ollen 14 maalisyötöllä jaetulla kärkisijalla tässä kategoriassa. Muutenkin joukkueen sarjaesitykseen voi olla tyytyväinen, koska monen pelaajan futsal- kokemus oli ennestään hyvin minimaalinen.

https://www.palloliitto.fi/splpohj/naiset-kakkonen

 

Su 25.2. klo 15.30  Ajax - JS Hercules  Zemppiareena.

Naisten joukkue lähti tavoittelemaan viimeisessä ottelussaan pisteitä tähän saakka tappiotta pelanneelta sarjakärjeltä. Tiukasti taistellen ja maalipaikkojakin luoden kotijoukkue joutui taipumaan lopulta 2 - 4 lukemin. Hercules puolusti todella tiukasti ja lukemattomia kertoja jostain vain löytyi se viimeinen "varpaankärki", joka sai kuin saikin osuman palloon ja kuihdutti kotijoukkueen hyvältä näyttäneen tilanteen astetta vaarattomammaksi. 

Kokonaisuutena naiset pelasivat hyvän sarjan. Voi sanoa, että yhtään huonoa ottelua ei tullut, mutta ehkä se ihan huippuonnistuminenkin jäi vielä odottamaan ilmestymistään. Sarjasijoitus ja tulokset kertovat liki täydellisesti joukkueen tämän hetken kunnon. Kärkijoukkueita ollaan maali tai kaksi jäljessä ja muut pystytään hoitamaan.

https://www.palloliitto.fi/splpohj/naiset-kakkonen

 

Pe 23.2. Barents- leiri Oulun Urheilutalo.

 

Futsal- sarjan ohessa ja tässä tapahtumassa tarkkailtiin pelaajia tulevaan Barents Winter Games turnaukseen. Turnaus pelataan Luulajassa 16.-18.3. Ajax:n pelaajia oli 9 mukana tällä leirillä ja ennakon perusteella osa tulee myös valituksi kyseiseen turnaukseen mukaan osana Pohjois-Suomen joukkuetta.

 

La 24.2. Helmarit- tapahtuma Kajaani

 

Tähän tapahtumaan oli valittuna kolme Ajax:n -03 syntynyttä pelaajaa. Harnittavasti vain kaksi heistä pääsi osallistumaan yhden sairastuttua ratkaisevalla hetkellä. Mutta eiköhän näyttöpaikkaa tule vielä tarjolle hänellekin.

 

Su 25.2. klo 14.15 HauPa/N2 - Ajax B-tytöt  Arina Areena

 

B-tytöt pääsivät vaihteeksi nurmelle kokeilemaan, miltä iso kenttä maistuu. Ja maistuihan se. Normaalista poiketen ottelu palattiin kolmessa jaksossa. Ottelu oli tasainen ja Ajax:n tytöt pystyivät hyvin pistämään kampoihin HauPa:n naisille. Peliä saatiin rakennettua hyvin ja syöttöpeli toimi yllättävänkin hyvin, vaikka ison kentän nurmituntumaa ei vielä ole juurikaan alla. Myös pelaajat kuuluivat olevan tyytyväisiä tekemiseensä. Lopputulos 2 - 3 Ajax:lle. Tästä on mukava jatkaa kesän pelejä kohti.

 

Tässäpä sitä olikin yhden viikonlopun edestä.