Ajax P06 valkoinen ryöstöretkellä Rovaniemellä

5.8.2017

Ajaxin P06 valkoisen joukkueen kukonlaulun aikaan alkanut pelireissu kohti Rovaniemeä ei ollut tällä kertaa millään mittarilla turha. Kaikista kolmesta pelistä jäi käteen onnistuneita suorituksia niin yksilön kuin joukkueen tasolla. Peli-ilme oli yhtä puoliaikaa lukuunottamatta hyvä ja pelikin näyttää menneen eteenpäin nimenomaan pelirohkeuden sekä pallonhallinnan tasolla.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui tuttuakin tutumpi OLS tällä kertaa ns. pohjoisella joukkueellaan. Ensimmäisen puoliajan tasaisen väännön jälkeen valkoinen joukkue asettui hieman enemmän peliä hallitsevan puolen asemaan ja veikin näin pisteet suhteellisen ansaitulla voitolla lukemin 3-2. Toisen pelin vastustaja Kajaanin Haka ei tällä kertaa yltänyt parhaaseen esitykseensä ja olikin huomattavasti Ajaxia jäljessä kenttätapahtumissa. Lukemat 11-1 kertovat selkeästä pelinhallinnasta ja mukavaa oli, että pelaajien rotaatio eri pelipaikoilla ei vaikuttanut tällä kertaa ainakaan negatiivisessa mielessä peliesitykseen. Viimeisen pelin ensimmäinen puoliaika OLS 07-joukkuetta vastaan olikin ainoa, jonka valmennusjohto haluaisi pyyhkiä viikonlopun peleistä pois. Täytyy kuitenkin nostaa virtuaalista hattua vastustajalle, joka ei antanut etenkään ensimmäisellä puoliajalla tippaakaan periksi ja teki omalta osaltaan aktiivisuudellaan pelaamisesta vastustajalle hankalaa. Toisella jaksolla kuitenkin kävi kuten tauolla sovittiin eli huolimattomuus pallonkäsittelyssä ja syöttöpelissä sekä pehmeys kaksinkamppailuissa saatiin karsittua pois ja toisella puoliajalla peliä veikin valkopaitainen joukkue onnistuen myös kohtuullisesti maalinteossa. 4-0 voitto ja kotimatka alkoi monta onnistumista rikkaampana.

Viikonlopun teemoina toimineet pallonhallinta ja pelirohkeus eteenpäin puolustaen tuntuivat toimivan suhteellisen hyvin ja näin tästä viikonlopusta on hyvä jatkaa kohti tulevia koitoksia, jotka jatkuvat jo seuraavana viikonloppuna Terwa-turnauksen merkeissä.

Jarkko Lotvonen
vastuuvalmentaja, Ajax P06