Ajax P06 piirisarjapeleissä 6.5 ja 13.5

14.5.2017

Ajax P06 joukkue aloitti vuoden 2017 piirisarjat kolmen joukkueen voimin toukokuun ensimmäisinä viikonloppuina. Ensimmäisenä tulessa oli valkoinen joukkue, joka pelasi tason yksi aloitusturnauksen Oulunsalossa 6.5. Harmillisesti kausi aloitettiin vaisulla yleisilmeellä, mikä saikin valmennusjohdon mietteliääksi. Sinänsä pelissä ei ollut suurta yksittäistä kehityskohdetta maalintekoa lukuun ottamatta, mutta jotenkin pelistä huokui jonkin sortin väkinäisyys ja negatiivinen pelin pakottaminen.

Ennakkosuosikin asemassa pelaaminen ei ole koskaan helppoa ja se kyllä näkyikin etenkin kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Molempien vastustajien kunniaksi täytyy mainita, että jotenkin tuntuu, että Ajaxia vastaan pelaaminen herätti molemmat joukkueet taistelemaan viimeiseen hikipisaraan asti. Ensimmäisen pelin vastustaja, Suomussalmen Palloseura, kaatui saappaat jalassa valkoisten viedessä voiton 5-3 lukemin. Toisessa pelissä ajaxilaisten äärimmäisen tehoton viimeistely sai niin pelaajat, valmentajat kuin jopa katsojatkin epäuskoisiin tunnelmiin kajaanilaisen vastustajan viimeistellessä rautaisella otteella käytännössä jokaisesta paikanpuolikkaastakin. Näin ollen voitto KajHalle lukemin 6-2.

Viimeiseen peliin OLS:n Edustuksen pohjoista vastaan peli-ilme kuitenkin parani jonkin verran ja peli olikin erittäin tasainen aina loppuvihellykseen saakka. Tehoton viimeistely molemmissa päissä päätti pelin lukemiin 2-1 sinikeltaisille. Näin ollen valkoinen joukkue hävisi ensimmäisen kerran miesmuistiin kaksi peliä samassa turnauksessa. Päätä ei ole kuitenkaan syytä painaa pensaaseen sillä pelissä oli vaisuudesta huolimatta suhteellisen paljon hyvääkin. Valkoisen joukkueen kahden ensimmäisen pelin pallollinen dominointi oli sitä luokkaa, että elementit laadukkaaseen peliin ovat olemassa kunhan vain viimeistely saadaan puserrettua tehokkaammaksi ja voimakkaasti peliä myös leimanneet henkilökohtaiset, paineettomassa tilassa tulleet suuret virheet saadaan minimoitua.

-Jarkko Lotvonen-
vastuuvalmentaja Ajax P06

Seuraavana viikonloppuna AjaxP06 -joukkue matkusti tasojen 2 ja 3 sarja-avaukseen Kemiin lauantaina 13.5. mielessään pelata laadukasta ja iloista jalkapalloa. Olosuhteet olivat hyvät pienestä kotaperän tuulesta huolimatta.

Ensinmäisenä tulessa oli tason 2 Ajax P06 sininen joukkue, kun yhdeksältä aamulla vastaan asettui pohjoisen porukkaa Rovaniemeltä FC Santra Claus Junior. Edellisen kauden tiukkojen ottelumuistojen jälkeen odotettavissa oli kovaa ja tasaista peliä. Kovaa se olikin, kun jo pelin 1.puoliajan alkuvaiheilla Ajaxin vaihtopenkillä pideltiin kahden pelaajan nilkkoja ylhäällä ja vastustajalta oli tuomarin toimesta ohjattu kaksi pelaajaa vaihtoon epäurheilijamaisen käytöksen ja vaarallisen pelin vuoksi. Pelin kulku oli selvää Ajaxin hallintaa alusta saakka. Paine pysyi vastustajan päädyssä ja hyökkäykset vyöryivät kohti Santan maalia tuloksellisesti. Upeiden syöttökuvioiden kautta tulleiden maalien myötä Ajax avasi voitokkaasti sarjan 11-1 ansaitulla voitolla.

Toiseen peliin vastustaja tuli lähempää, mutta pohjoisesta päin sekin eli TojK Torniosta. Palloa pelattiin 1.puoliaika Ajaxin hallitessa peliä, mutta toisella puoliajalla TojK vei peliä yhtä selvästi kuin Ajax 1. puoliajalla. Ottelu olisi voinut päättyä kummalle tahansa, mutta Ajax nappasi tasaisesta pelistä 2-1 voiton.

Hyvän tankkauksen, kiitos tästä järjestäjille ja Ruokapaikka Kasarille, jälkeen kolmanteen otteluun siirryttiin tuttuun Junkohalliin tuulen suojaan pelaamaan päivän viimeinen matsi. Totuttuun tapaan hallin kenttä oli jälleen kavennettu, ehkä tarpeettomastikin, turhan kapeaksi ja tilan puute näkyi selvästi Ajaxin otteissa, kun vastaan asettui uusi tuttavuus SoPa Sodankylästä. Mistä lie johtunut, mutta peli ei auennut juuri lainkaan missään vaiheessa ja vastustaja pääsikin useasti vaarallisiin maalipaikkoihin kohti Ajaxin maalia. Takaiskuilta kuitenkin vältyttiin ja Ajaxin paremman viimeistelyn vuoksi voitto irtosi lukemin 11-4. Positiivista kuitenkin, että nihkeälläkin pelillä saatiin selkeä voitto.

Päivästä kolme voittoa ja paljon maaleja sekä komeita syöttökuvioita mukaan kotiin viemisiksi.

AjaxP06 toinen joukkue otteli tason 3 pelejä peräti viisi, joista kolme viimeistä kahden tunnin sisään.

Päivän 1.pelin vastustaja oli paikallinen KePs. Vanha ja kulunut sääntö kuuluu "jos et itse tee maalia, niin vastustaja tekee varmasti" toteutui totaalisesti KePsiä vastaan. Pelin hallinta oli täysin Ajaxilla, mutta vastustaja teki tällä kertaa maalit, kaikki maalit, jopa yhden omiinkin kun kerran oli maalinälkä kohdillaan. Peli päättyi 2-1 Kepsin voittoon.

2. ja 3. peli eteni edelleen Ajaxin hallitessa pelitapahtumia selvästi, kun vastaan asettuivat Fc Raahe, josta irtosi selkeä 4-0 voitto ja Fc Kurenpojat Pudasjärveltä, jota vastaan peli päättyi tulokseen 2-0 Kurenpojille.

Neljäs matsi alkoi heti kolmannen perään tuttua HauPaa vastaan Ajaxin edelleen hallitessa kenttätapahtumia. Tuttu teema jo alkoi harmittamaan, kun ei pojat saaneet palkintoa oikein mistään, ei edes useista läpiajoista ja Haupa veikin ottelun lukemin 2-0.

Päivän viimeiseen peliin oli myös Ajax Mustalla siirtyminen Junkohalliin, jossa alkavassa pelissä vastaan asettui Ponkilan Pallo Muhokselta. Edelleen pallohallinnan säilyessä Ajaxilla ja parantuneen viimeistelyn ansiosta päivä päättyi ansaitusti Ajaxin 2-0 voittoon.

Viimeistelyyn tulee satsata kovasti tulevaisuudessa. Positiivinen päivä kaiken kaikkiaan myös Ajax Mustalla kotiin viemisiksi.

-Jari Tikkanen-
vastuuvalmentaja Ajax P06