Naisten joukkueiden sarjakauden avaus

6.5.2017Joukkuekuva
Joukkuekuva

Joukkuekuva
Joukkuekuva
Maalin jälkeen...
Maalin jälkeen...

Su 7.5. klo 13.00 Ajax - TP-47 ja klo 15.30 Ajax/2 - RoPS/2. Pelit pelataan Sarkkirannan tekonurmella.

Naisten sarjakausi käynnistyy su 7.5. kahden joukkueen voimin. Kausi avataan kotipelien merkeissä. Klo 13.00 Sarkkirannan tekonurmella kohtaavat Ajax ja TP-47 ja heti perään Ajax/2 ja RoPS/2. 

Vaikka muutamia poissaoloja onkin, niin kentälle astelee yhteensä 30 pelaajaa. Eli molempien joukkueiden kokoonpanot ovat kunnossa. Jopa valmennusta jännittää hieman, miten kokoonpanot lähtevät toimimaan. Kauden harjoituspeleissä näitä kokoonpanoja ei ole vielä päästy kunnolla kokeilemaan.  Eilisissä treeneissä oli hyvä tunnelma ja paikalla perjantai-illasta huolimatta 24 pelaajaa. Josko se näkyisi myös päivän pelisuorituksissa.

Kioski avoinna pelien ajan, joten taskunpohjalle kannattaa varata jokunen lantti. Kioskissa kahvia, pullaa, makkaraa, yms.

Tervetuloa kannustamaan!

 

Sarjakauden avaus:

Ennakko odotuksiin nähden ottelut saatiin pelattua kohtuullisen hyvässä säässä. Luvissa olleesta räntäsateesta ei näkynyt merkkiäkään ja aurinko paisteli taivaalla. Yleisöäkin oli saapunut ihan mukavasti ja kioskilla riitti jonoa tauon aikana.

Ensimmäinen ottelu Ajax - TP-47 käynnistyi lievässä Ajax:n hallinnassa. Maltettiin pitää palloa ja tehdä peliä. Jakson puolivälin jälkeen ote alkoi siirtyä vierasjoukkueen halintaan. Ensimmäinen jakso päättyi 0 - 1 lukemin vierasjoukkueen hyväksi.

Ottelun edetessä sorruttin liikaa vain nostamaan palloa vastustajan puolustuslinjaan. Nämä TP-47:n puolustus hoiteli helposti pois. Ottelu päättyi 0 - 4 tappioon. Oli siinä toki joitakin maalintekopaikkoja kotijoukkueellakin. Pelissä näkyi vielä joukkueen yhteenpelaamattomuus ja yhteisen pelitavan sisäänajamattomuus. Ottelussa näkyi positiivisia asioita ja myös lisää hiomista kaipaavia asioita. TP-47 näyttää saaneen kasaan vahvan porukan sarjaan. Positiivisin mielin kuitenkin eteenpäin. Tästä on vielä vara parantaa.

 

Ajax/2 - RoPS/2 ottelussa vierasjoukkue oli ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli. Kotijoukkue onnistui hyydyttämään vierailijoiden hyökkäyspelin jakson puoliväliin saakka. Sitten jakson toisella puolikkaalla RoPS/2 pääsi rokottamaan 4 kertaa. Tauolle siis tilanteessa 0 - 4. 

Toinen jakso etenikin paljon tasaisemmissa merkeissä. Ajax/2 onnistui ajoittain painamaan peliä myös RoPS:n päätyyn ja maalintekokin onnistui kertaalleen. Maalin iski Tiia Pätsi. Vierailijat onnistuivat kahdesti, joten jakso päättyi 1- 2 lukemin.

Tässäkin pelissä oli havaittavissa, että tällä kokoonpanolla ei ole aiemmin pelattu. Onneksi on koko kesä aikaa hakea yhteistä säveltä. Paljon positiivista näkyi myös, uskallettiin yrittää pelata ja pitää palloa. Kulmapotkujen puolustaminen tuotti haasteita, mutta eipä sitä ole vielä ehditty harjoitellakkaan. RoPS:n pelaajista näytti olevan liekeissä Ronja Nieminen, joka tehtaili hattutempun.

Kohti seuraavia taistoja...

La 13.5. Ajax/2 - FC Wimma klo 14.15 Sarkkiranta tekonurmi. Kioskista makkaraa, kahvia, pullaa, yms.

Tervetuloa!