Puolen Suomen Liigaa tarjolla Sarkkirannassa la 13.5.

2.5.2017

P04:n urakka Puolen Suomen Liigassa jatkuu Sarkkirannan tekonurmella lauantaina 13.5. kello 11:00 ja 18:00.

Ajax-Sarkkirannan poikien -04-joukkue raivasi tiensä jalkapallon Puolen Suomen Liigan D13-sarjaan voittamalla Pohjois-Suomen piirin karsintalohkonsa. Ajax-Sarkkirannan lisäksi pohjoisesta pääsivät mukaan myös Tervarit-j Oulusta sekä jatkokarsintojen kautta rovaniemeläinen FC Santa Claus. Puolen Suomen Liiga on todellakin nimensä veroinen, sillä Rovaniemen lisäksi mukana on joukkueita Vaasasta, Joensuusta, Jyväskylästä, Kuopiosta, Seinäjoelta, Kokkolasta ja Pietarsaaresta.

Pelit sarjassa pelataan kahden ottelun miniturnauksina yhden päivän aikana. Ensimmäisessä otteluparissa Ajax-Sarkkiranta matkusti Jyväskylään, jossa vastassa olivat vielä varsin talvisissa olosuhteissa paikalliset joukkueet JJK-juniorit sekä Komeetat. Ajax-Sarkkiranta vei voiton molemmista peleistään, JJK kaatui maalein 5-1 ja tiukasti puolustanut Komeetat 2-0.

Toinen ottelupari pelattiin vapun alla Oulussa Tervarit-j:n järjestämässä miniturnauksessa. Ensimmäisessä ottelussa Ajax-Sarkkiranta kapusi kuskin paikalle heti alkuvihellyksestä lähtien, latoen vastassa olleen Vasa IFK:n maaliin kuusi maalia ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla Ajax-Sarkkiranta keskittyi hallitsemaan palloa ja säästelemään paukkuja päivän toiseen otteluun FC Santa Clausia vastaan. Loppunumerot 8-0 eivät jättäneet epäselvyyttä paremmuudesta.

Viikonlopun toinen ottelu FC Santa Claus-j:tä vastaan alkoi huomattavasti tasaisemmissa merkeissä. Varsinkin Santa Clausin liukas ja taitava hyökkääjä Tatu Lakela laittoi Ajax-Sarkkirannan puolustuslinjan Matti Siira - Samu Kytösalmi - Miro Juutinen ajoittain ahtaalle, mutta lukuisista puolittaisista tilanteista huolimatta Aki Peltokorven vartioima Ajax-maali pysyi puhtaana. Ottelun avausmaalin viimeisteli ottelussa hattutempun iskenyt Ajax-Sarkkirannan Miko Henriksson ottelun yhdeksännellä minuutilla Narit Sarkkisen esityöstä. Maalin jälkeen sai Ajax-Sarkkiranta ottelun hallintaansa, ja hyvästä alustaan huolimatta FC Santa Claus joutui lopuksi nöyrtymään numeroin 7-0.

Sarjan maalintekijätilastossa tällä hetkellä ykköspaikkaa pitää Ajaxin Narit Sarkkinen kuudella tehdyllä maalilla. Toiselta sijalta löytyy neljän muun pelaajan kanssa viisi maalia viimeistellyt Miko Henriksson, ja seitsemänneltä sijalta Tomi Väisänen neljällä maalillaan.

Puolen Suomen Liiga saapuu seuraavaksi Kempeleeseen. Ajaxin isännöimissä peleissä lauantaina 13.5. vastaan asettuvat sarjan hyvin aloittanut FF Jaro kello 11, ja toisessa ottelussa Kokkolan Palloveikkojen yj-joukkue kello 18. Muina otteluina Sarkkirannan tekonurmella nähdään Tervarit-j - KPV yj kello 12:30, ja FF Jaro - Tervarit-j kello 16:30. Otteluihin on vapaa pääsy. Tervetuloa seuraamaan suomalaista huippujuniorijalkapalloa Sarkkirantaan!